Meten, Regelen en Besturen van Processen

Dikkerboom, Y: ST Publishing Rotterdam, softcover 166 blz., geillustreerd. Regelkleppen, regelaars, signalen en proceswaarde zijn vertrouwde begrippen voor de meet- en regeltechnici. Zij hebben verstand van zowel hard- als software van vaak complexe installaties waarin soms wel honderden meet- en regelsignalen zitten. Een minuscule draadbreuk in een van deze signalen kan leiden tot een fatale storing. De meet- en regeltechnicus spoort deze op, zorgt dat het gerepareerd wordt en leidt het proces in goede banen.

Door de enorm toegenomen automatisering in de industrie, wordt meer en meer gebruik gemaakt van besturingstechniek. Inpakmachines, doseerinstallaties en pelletiseermachines kunnen uitsluitend werken met behulp van besturingstechniek. Ook hierbij speelt de meet- regeltechnicus een essentiële rol.

Dit boek, de herziening van Regeltechniek, heeft de titel Meten, regelen en besturen van processen meegekregen. De auteurs, Yme Dikkerboom en Teo Kleintjes, zijn docenten meet- en  regeltechniek en besturingstechniek en hebben beide jarenlange ervaring om leerstof van een vaak hoog abstractieniveau toegankelijk te maken.

Dit boek is vooral ontwikkeld voor studenten in het MBO die tijdens hun opleiding te maken krijgen met meet- en regeltechniek, maar kan ook uitstekend gebruikt worden voor andere studenten of als naslagwerk. ISBN 9789492083142

€43.00 *

Prices incl. VAT plus shipping costs

Ready to ship today,
Delivery time appr. 1-3 workdays

  • P11897
Last seen